2012. 11. 22. 14:24


계란의 모든 것

Two Eggs, Please




Sarah Weeks & Betsy Lewin / Aladdin


누군가가 추천해줘서 읽게 된 이 책을 읽으면서 사전 찾아보기 바빴다.

달걀 요리에 대한 각각의 이름들이 이렇게 어려울 줄이야!

하지만 이 책 한권만으로도 매우 쉽고 재미있게 배울 수 있다!!


식당에서 각각의 동물들이 계란을 주문한다.

각자 기호에 맞춰 주문을 하는데,

달걀 하나로 이렇게 다양한 요리가 가능하다는 것과

각 요리에 이렇게 이름이 잘 붙여져 있다는 게 신기할 따름이다! ^^






Dictionary.com에서 단어들을 찾아보았다.

Sunny-side up

: [of eggs] having yolks facing up and still yellow and hot, but not cooked through; straight up. :  I'll have my eggs sunny-side up, with toast and coffee.

 

Over easy (over easy / over medium / over well)

: (of fried eggs) turned over when nearly done and fried briefly on the reverse side so that the yolk remains somewhat liquid but hard on top.

 

Scrambled

: to cook (eggs) in a pan while stirring, usually after mixing whites and yolks together.

 

Soft-boiled

: (of an egg) boiled for a short time so that the yolk is still soft

 

Hard-boiled

: (of an egg) boiled  in the shell long enough for the yolk and white to solidify.

 

Fried

: cooked in a pan or on a griddle over direct heat, usually in fat or oil.

 

Poached

: poach : to cook (eggs, fish, fruits, etc.) in a hot liquid that is kept just below the boiling point.

 

Raw

: uncooked, as articles of food



이 책을 읽고 난 다음엔 종업원의 다음 질문에 자신있게 답해보자!

"How would you like your eggs?"



Posted by 아이스티를 즐기는 여자
TAG

댓글을 달아 주세요